Διαδρομή 2 (Λευκάδα - Αξιοθέατα Σφακιωτών - Φαράγγι της Μέλισας - Κάβαλος - Λαγκάδα - Πευκούλια - Λευκάδα)

Σε όσους αρέσουν οι περηπατητικιές διαδρομές εδώ θα ανακαλύψουν πληθώρα μονοπατιών που οδηγούν σε μέρη με πανέφορφη θέα αλλά και άγρια ομορφιά.

Λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό Λαζαράτα μια ταμπέλα αριστέρα μας οδηγεί προς το λόφο που βρίσκεται ο ναός του Προφήτη Ηλία. Το μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από το καμπαναριό οδηγεί για όσους ενδιαφέρονται στα χωριά Σπανοχώρι και Λαζαράτα. Εάν κατευθυνθούμε προς τη μεριά του λόφου που βρίσκεται πίσω από το ναό μετά από λίγα μέτρα διακρίνεται ένα μονοπάτι στα αριστερά, το οποίο θα σας αποκαλύψει μια άλλη πλευρά του νησιού με πανέμορφη θέα και ένα εκκλησάκι κόσμημα, ο Άγιος Στέφανος χτισμένο στην εσοχή ενός βράχου.

Χάρτης διαδρομής

Επιστρέφουμε στο κεντρικό δρόμο και προχωράμε ευθεία προς το χωριό Κάβαλος

Συνεχίζουμε τη διαδρομή και λίγο μετά από την έξοδο από το χωριό βλέπουμε αριστερά ένα λίγο ανηφορικό δρόμο που μας οδηγεί σε ένα πλάτωμα όπου υπάρχειτο ξωκλήσι του Παντοκράτορα. Το εκκλησάκι γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, του Σωτήρος. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο ανεμόμυλος του «Κοσπέτου».

Επιστρέφοντας στο δρόμο μας συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς το Φαράγγι της Μέλισσας.

Αφού διανύσουμε 1300 μέτρα περίπου θα εντοπίσουμε μια πέτρινη μάντρα στα δεξιά μας. Λίγα μέτρα πιο κάτω ξεκινά ένας χωματόδρομος αριστερά που οδηγεί στο φαράγγι. Ο χωματόδρομος που οδηγεί στο φαράγγι είναι βατός αλλά θέλει λίγη προσοχή. Το μήκος του ανέρχεται στα 2 χιλιόμετρα.

Επιστρέφοντας στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση προς το χωριό Κάβαλος. Ο Κάβαλος βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και «βλέπει» πανταχόθεν. Είναι ενδιαφέρουσα μια περιδιάβαση στους δρόμους του παραδοσιακού χωριού. Στη συνέχεια μέσω της Λαγκάδας θα βρεθούμε στις παραλίες της δυτικής Λευκάδας, Πευκούλια, Άγιο Νικήτα, Κάθισμα. 

Πηγή: http://www.lefkada.gr

send to facebook
print
send to friend
Photo Gallery

Στοιχεία επικοινωνίας

Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας
31100 Λευκάδα, Ελλάδα
Τηλ: +30 26450 24539
Fax: +30 26450 24539
info@lefkashotels.gr