Διαδρομή 5 (Λευκάδα - Νικιάνα - Λόφος των Σκάρων - Μονή Κόκκινης Εκκλησιάς - Περιγιάλι - Λευκάδα)

Ξεκινώντας από τη Λευκάδα φτάνουμε στη Νικιάνα, προχωράμε προς τα χωριά Κολυβάτα, Αλέξανδρος, Πλατύστομα. Προχωρώντας στον δρόμο αριστερά μας συναντάμε σκαμμένο μέσα στο βράχο το Ασκητήριο των Αγίων Πατέρων, ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μνημεία του νησιού. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, εδώ μόνασαν και δίδαξαν το Ευαγγέλιο οι τρεις Άγιοι Πατέρες, που ήρθαν στο νησί μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας. Στο Ασκητήριο γίνεται μεγάλο πανηγύρι την πρώτη Κυριακή μετά την Ανάληψη.

Χάρτης διαδρομής

Το επόμενο χωριό που συναντάμε είναι τα Κολυβάτα. Παραδοσιακό χωριουδάκι με πέτρινα αγροτικά σπίτια. Είναι πνιγμένο στο πράσινο όπως και τα δύο γειτονικά χωριά ο Αλέξανδρος και τα Πλατύστομα. Εδώ βρίσκεται η Μονή Αγ. Γεωργίου, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Λευκάδας.

Λίγα χιλιόμετρα μετά το Ασκητήριο των Αγίων Πατέρων (που αναφέραμε πιο πάνω) στο δρόμο μας υπάρχει μια παράκαμψη προς τα αριστερά (θέλει προσοχή γιατί δεν υπάρχει σήμανση), ακολουθείτε το δρόμο της παράκαμψης για να βρεθείτε στο λόφο των Σκάρων, πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σημεία της ενδοχώρας της Λευκάδας. Το δάσος των Σκάρων διαθέτει σπάνια χλωρίδα κι ένα σπάνιο είδος δρυός. Η κορυφή στο τέλος της διαδρομής θα σας ανταμείψει με μια μεγαλειώδη θέα προς τα νησάκια της Λευκάδας. Στην επιστροφή από την κορυφή διακρίνουμε ένα χωματόδρομο αριστερά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί προς το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς. Μετά την Κόκκινη Εκκλησιά βγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο όπου στρίβουμε αριστερά προς το Περιγιάλι.

Πηγή: http://www.lefkada.gr

send to facebook
print
send to friend
Photo Gallery

Στοιχεία επικοινωνίας

Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας
31100 Λευκάδα, Ελλάδα
Τηλ: +30 26450 24539
Fax: +30 26450 24539
info@lefkashotels.gr